Paco Quiles En junio - 18 - 2015

Nous artistes fallers

Royo-Baixauli i Javier Igualada, que plantaran enguany a La Victòria, junt el nou president, Vicente Cuenca. Foto: Paco Quiles.

La falla La Victòria canvia d’artistes fallers després de quatre anys plantant amb els mateixos. La comissió de Port de Sagunt perseguirà en les falles de 2016 amb els nous equips d’artistes el desitjat doblet en la secció Especial. El president de l’entitat, Vicente Cuenca, ha signat els contractes pels quals s’encarrega a Miguel Ángel Royo i José María Baixauli el monument gran, mentre que Javier Igualada realitzarà el monument infantil.

Els artistes Royo i Baixauli s’estrenen així en el Camp de Morvedre, directament en la màxima categoria. Es tracta d’un repte que emprenen «sense por», ja que estan acostumats a plantar en la secció Especial de les falles de València, on a més acumulen una llarga trajectòria al costat de grans artistes com Paco López, amb qui han treballat en Convent Jerusalem durant anys, així com amb Paco Mesado o Daniel Giménez, entre uns altres. Fa nou anys van començar la seua carrera en solitari, en un tàndem que els ha reportat nombroses victòries. «Celebrarem el que ens donen, tot i que és cert que és un projecte molt bo, amb molt humor i enginy i gràcia, que emprenem amb ganes i estem segurs que agradarà a la falla i a la gent», indica Miguel Ángel Royo.

Per a Javier Igualada també serà el seu debut en la comarca, malgrat que és coneixedor de la zona perquè està molt vinculat a les festes patronals de Port de Sagunt, on ha participat durant anys com a embolador de bous. «Tenia eixa espineta clavada de no haver plantat mai ací i em fa molta il·lusió, per la qual cosa espere estar a l’altura de les circumstàncies i agradar a la comissió», explica. L’artista de Massamagrell, que porta plantant falles en solitari des de 2001, s’estrena amb un «projecte potent» amb el qual espera «fer front a la competitivitat que existeix en el Camp de Morvedre, on hi ha molta tradició fallera, però espere guanyar», indica.

Categorías: Notícies

Leave a Reply

Debes identificarte para comentar.

Vídeo destacado
Anunciantes